La Paz
Door: Veerle
Blijf op de hoogte en volg veerle
14 April 2008 | Bolivia, La Paz
Donderdagavond dus aangekomen in La Paz, de hoofdstad van Bolivia.
We hebben hier 3 dagen gezeten en ons ogen uitgekeken. La Paz is echt een stinkende, drukke, vieze, oude stad. Maar ik vond het geweldig! Zoveel indrukken en drukte! Bijna in elke straat was er wel een markt, en mannetjes die uit de bussen schreeuwen waar ze heen gaan. Oftwel heel veel lawaai en gedoe. Zelfs twee keer vrouwtjes op straat zien plassen!! Gewoon rok omhoog en laten lopen (wel s´avonds). Totaal anders dan gewend dus.
We zijn naar Mercado Negro (Zwarte markt) geweest. Daar kon je echt alles kopen en was echt enorm. Daar waren we dus wel even zoet mee. Nog uitgeweest. Ik had al wel veel verhalen gehoord dat je hier makkelijk aan cocaine kunt komen. Maar ineens gingen twee australiers, waarmee we gezellig zaten te kletsen, ´even coke halen´. Alsof ze het over brood kopen hadden. Oke...dat had ik weer totaal niet verwacht.
En vandaag naar een voetbalwedstrijd gegaan. FC La Paz tegen Universitario Santa Cruz. De wedstrijd was niet echt geweldig, maar ik had ook eigenlijk meer aandacht voor wat er om mee heen gebeurde. Verkopertjes die van alles verkochten en een heus koor voor La Paz die af en toe op hun bladmuziek spiekten. Veel vrouwen die heel hoog gilden elke keer dat er wat gebeurde en een heel klein jongetje dat achter mij telkens ´La Paz´ schreeuwde. Wel bijzonder dat ze op deze hoogte gewoon spelen. Je zou denken dat FC La Paz daaraan gewend is, maar Universitario heeft uiteindelijk gewonnen. Ook nog naar de kapper geweest allebei! Dat was wel superspannend. Mn haar is wel heel anders en een stuk korter, maar ik ben er wel blij mee.
Verder zijn we druk bezig geweest met vanalles regelen en souvenirs kopen. Veel met de prachtige microbussen door de stad gereden, een perfecte manier om de stad te zien. In plaats van die stijle straten te beklimmen. Het waren wel een paar relaxte dagen. Verder niet veel bijzonders.
Heel veel liefs Veerle
14 April 2008 - 09:36
Yvonne:
Heee Veerle,
Leuk hoor je haar, je ziet er goed uit. Dat is voor iedereen hier een geruststelling, want wij zijn natuurlijk bezorgd over ons ondernemend nichtje.
Lieve groet, Yvonne -
14 April 2008 - 12:14
Korin:
Hahaha, die foto's van jullie zijn echt vet :P Is leuk, je haar!
En veer, heb je zelf ook nog een snuifje genomen? Nee toch?
KUS -
14 April 2008 - 17:18
Mariette:
hallo Veerle,
een echte make-over, wat een vlotte meid met de haartjes kort en is dat Onno?? Bij hem is er niet zoveel af, gewoon naar achteren gekamd???
Enfin jullie kunnen weer gekapt en geschoren verder met jullie reis. Nu hoef je voorlopig niet je tassen meer te laten zien bij de douane??!!
Zo overkomt mij dat ook altijd als ik naar een wedstrijd ga dan weet ik nooit de uitslag te vertellen maar wel wat ik
allemaal om me heen heb ik gezien en gehoord.
Zeker zo indrukwekkend en spannend en toch zeker in een land als Bolivia.
La Paz FC is een Boliviaanse voetbalclub uit de hoofdstad La Paz. De club stond eerst bekend als Atlético González en promoveerde in 2003 naar de hoogste klasse. Het is de derde belangrijkste profclub uit La Paz, na Club Bolívar en The Strongest, beiden clubs die een veel grotere historie hebben dan La Paz FC.
Zo dan weet je dat ook weer of misschien een leuk weetje voor Onno.
Heerlijk zo'n paar relaxte dagen ertussen, je lekker laten rondrijden met een superbus.
Nou meisje hou het heerlijke vakantiegevoel goed vast en geniet,
groeten Mariette
15 April 2008 - 15:39
Bas:
Hai Veerle, leuk om eens op je site te kijken weer. Ik ben inmiddels helemaal zuidelijk en weer omhoog gegaan, nu in Buenos Aires. Gaat super. Nu even je andere verhalen lezen want deze was een beetje kort!:P
Veel plezier nog en waar ging je ook alweer studeren volgend jaar?
XBas