Quito - Reisverslag uit Quito, Ecuador van veerle veraart - WaarBenJij.nu Quito - Reisverslag uit Quito, Ecuador van veerle veraart - WaarBenJij.nu

Quito

Door: Veerle

Blijf op de hoogte en volg veerle

09 Mei 2008 | Ecuador, Quito

Hooi allemaal,

Aangekomen in Quito! Mn soort van laatste halte! Van Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld. En maar 600 km van Antartica vandaan. Naar Quito maar 22 km van de Evenaar. De halve wereld over gereisd!! Dus toen we eind van de middag van boven aan kwamen rijden, en Quito daar in het dal zag liggen, was dat wel een apart moment.
Zondagmiddag dus van Latacunga naar Quito gegaan. Hoe ik in het begin van de reis nog goed na ging welke busmaatschappijen goed zijn, stap ik nu in de eerste de beste bus. Het maakt me allemaal niet zoveel meer uit (komt ook wel door de korte afstanden hier). Maar dat was zondag toch niet zo´n goed idee. Er waren namelijk geen stoelen meer, dus moest ik de 2 uur naar Quito staan! Het duurde wel lang, maar uiteindelijk overleefd, met wel een paar slapende voeten.
Ik vond Quito geweldig, maar ook wel een gestoorde stad. Erg mooi oud centrum en een nieuwe wijk vol hippe cafees en restaurants. Maar elke dag kwam er wel iemand terug in het hostel met het verhaal dat hij/zij beroofd was. Echt niet normaal! Een meisje waarmee ik iets ging eten was in de bus beroofd. Haar tas was opengesneden, zonder dat we iets doorhadden. Ook ik ben 2x bijna beroofd, maar gelukkig niks gestolen. Dat maakte je ontzettend paranoia en liep je dus heel zenuwachtig over straat.
Het hostel waar ik in zat was echt geweldig! Het beste hostel van mn reis!! Ontzettend veel leuke mensen. En elke avond kon je op het dakterras (met prachtig uitzicht) mee eten. Dan zaten we echt met zn 50-tigen aan lange tafels. Ontzettend gezellig. En het eten was echt zo supergoed. De staf was ook echt geweldig. Erg leuk!!
Elke dag met een groep uit het hostel wel iets gedaan. We zijn met een kabelbaan omhoog gegaan. En daar hadden we een prachtig uitzicht over Quito.
En we zijn naar Mitad del Mundo geweest. De evenaar! Dat was allemaal erg verwarrend. Toen we daar aankwamen zagen we een groot monument. Daar heen met het idee dat daar de evenaar wel moest zijn. Gelukkig kwamen we er snel achter dat dat niet zo was. Een paar honderd jaar geleden had een fransman berekend dat daar de evenaar moest liggen en is dat monument gebouwd. Hij had het fout, maar zat er maar 240m naast! Toen gingen we naar een soort museum. Volgens de mensen lag daar de echte evenaar. Er werden daar allemaal experimentjes gedaan, die te maken hebben met het noordelijk- en zuidelijk halfrond. Best interessant, zoals de draaing van de kolk bij weglopend water. Maar volgens iedereen is het nep. Maar in ieder geval zei toen iemand anders dat de echte evenaar ook niet door het museum loopt, maar nog honderd meter verder. En volgens hem was daar ook wel een herkeningspunt van een zilveren plaatje. Dus wij daar naar opzoek, maar niet gevonden. Beetje verwarrend allemaal, geen idee wat nou de echt evenaar was. Maar het was wel interessant!
Verder lekker op het dakterras van het hostel gehangen. Veel geklets en gekaart met andere reizigers. Gewoon lekker relaxt!

Liefs Veerle

• 09 Mei 2008 - 20:25

Korinn:

Hee veer!

Een van je laatste berichtjes! Superleuk voor je dat het zo leuk was nog aan het einde van je reis! Leuke afsluiter! Je bent bijna al terug joh! Supersnel al!

Ik heb zin om je te zien!!!!

Dikke zoen.

• 11 Mei 2008 - 20:50

Mariette:

Hoi Veerle,

Even opgezocht: Het land is genoemd naar de evenaar (in het Spaans: ecuador), die het land doorsnijdt, interessant wist ik niet!!!
    Verrassend dat je na talloze omzwervingen nog niet echt de vinger op de evenaar hebt kunnen leggen, in ieder geval zat je dicht in de buurt.
    Het is nu nog heerlijk chillen boven op het dakterras begrijp ik, heel goed kom je lekker uitgerust en relaxed terug in Nederland.
    Het is zo heerlijk weer Veerle, dat ik soms vroeg opsta (heb nog vakantie) en in het bos reeën ga spotten. Natuurlijk een geweldige natuurbeleving als er enkele op je pad komen en vanmorgen heb ik er 3 gespot en vrij dicht kunnen benaderen, dat was kicken!!!
    Nog lekker genieten van je laatste dagen en dan hopa terug naar het thuisfront waar je vast ook weer veel zin in hebt.
    Een van mijn laatste waarbenjenugroet,
    Mariette

• 16 Mei 2008 - 10:43

Es:

heej veer!

leuk dat je je reis nu 100% goed afsluit met een leuke sfeer en mensen om je heen!:D Maak er nog maar een paar relaxede dagen van, want voor je t weet.. ben je alweer in nederland!
    Zie je over n paar daagjes!

kusje van es