Vast in Santa Cruz
Door: Veerle
Blijf op de hoogte en volg veerle
27 April 2008 | Bolivia, Santa Cruz
Op doktersbevel naar beneden. De volgende dag viel me erg zwaar. Onno was er daarvoor nog bij geweest. Had goed voor me gezorgd, alles binnen handbereik gezet. Maar hij was s´ochtends vroeg al vertrokken. De hoofdpijn was ondertussen nog erger geworden. En daarbij zag ik niet helemaal helder meer. Alsof ik teveel gedronken had. Zodra ik wakker was geprobeerd een vliegtuig te regelen. Gelukkig ging dat met behulp van de receptie redelijk snel. En een uur later stond ik bepakt en bezakt op het vliegveld. Nog bijna het vliegtuig gemist omdat de incheckbalie zo traag was.
Maar gelukkig helemaal heel in Santa Cruz aangekomen. Na 2 dagen goed slapen, voelde ik me weer helemaal de oude. En donderdag huppelde ik dus weer vrolijk rond. Maar wat nu?
Mn trip in Bolivia zat er nog niet op. Het volgende wat op het programma stond was Salar de Uyuni! De grootste zoutvlakte van de wereld. Een 4-daagse tour door de mooiste landschappen van Zuid-Amerika. Zo gaan de verhalen. Een perfecte tour voor mij, geen wandelen, geen mountainbiken, bergbeklimmen etc. Nee gewoon 4 dagen in een Jeep rondtouren. Ik kijk hier al sinds Nederland naar uit, toen ik er van hoorde. In Salta en San Pedro is het mogelijk de tour te starten. Maar ik wilde wachten om het met Onno samen te doen. Maar ik had er dus al behoorlijk veel prachtige verhalen over gehoord. En nu was het eindelijk zo ver! Het
enige nadeel; dit ligt tussen de 4000 en 5000m. Maarten en Kiki hadden ondertussen in Nederland ook een arts gewaarschuwd. En zijn uitspraak was de komende 2 weken niet meer omhoog. Oftewel geen Salar de Uyuni voor mij! Dat
is kut!Ik baal daar echt ontzettend van!!! Ik kan het niet uitleggen. Maar goed zo is het nu eenmaal.
Ander plan dus. Gezien mn tekort aan tijd. Kan ik hier niet 2 weken wachten tot ik weer omhoog mag (en dan sowieso is boven de 4000m niet echt een verstandig begin). Dus morgen vertrek ik met het vliegtuig naar Guayaquil in Ecuador. Het laatste land wat ik ga bezoeken voordat ik weer naar huis vlieg. Nog maar 3 weekjes te gaan!
Liefs Veerle
27 April 2008 - 02:38
Jeanette Ebbens:
Beste Veerle,
Ontzettend balen die hoogteziekte, je plan in duigen! Wel heel goed dat het duidelijk was wat het was en dat je er wat aan kon doen. Fijn dat je je weer goed voelt. Wens je nog een goede tijd in Equador. groet, jeanette -
27 April 2008 - 17:37
Cathrien:
Maar Veerle, je gaat toch gewoon nog een keer terug? Naar Salar de Uyuni onder andere? Fijn om naar uit te kijken...
Veel liefs, Cathrien -
28 April 2008 - 13:14
PATRICIA:
DISFRUTA ....ECUADOR ES MUY BONITO. -
28 April 2008 - 16:48
Es:
heej veer!
Precies vandaag nog 3 weekjes;) haha, ben ook echt aan t aftellen, kan niet wachten tot je terug bent:D
Maar voor die tijd,
moet je genieten lieve meid.
Van al het bijzonders dat je ziet,
zonder dat het giet.
Eventjes nog de pit erin,
precies als bij het begin.
Dan begin en eindig je mooi,
en heb je een mooie herinnering en geen geklooi.
Ben benieuwd naar je volgende avondtuurtje,
in het nieuwe Ecuador buurtje!
Heel veel liefs & knuffel,
ES -
28 April 2008 - 16:51
Anouk:
Dag lieve Veer!
Wat een verhaal weer zeg, zoals je schrijft geef je er goed aan toe en probeer je er het beste van te maken, heel erg knap!
Ik hoop heel erg dat je het weer fijn weet te maken voor jezelf en nog lekker kan genieten de komende weken!
Wat wel weer typisch was, ik heb vannacht weer over je gedroomd! Je zou ergens wachten en ik zou daar heen gaan om mee te reizen. Helaas ging vanochtend de wekker weer, was het 8u, donker, koud en werd het duidelijk dat ik gedroomd had! Dat is teleurgesteld wakker worden!
Kopop Liefie:)
Kus kus kus Nouk! -
29 April 2008 - 13:21
Korin:
Ik heb in je mailtje net al een heel 'zet hem op'-bericht geschreven, dus dat laat ik nu ff achterwege.
Hoewel je nietmeer naar Salar de Uyuni kan gaan, weet ik zeker dat je er de laatste weken nog een geweldige tijd van gaat maken!
Ik heb zin om je weer in 'real life' te spreken over een paar weekjes!
Tot het volgende berichtje, veer.
Keep on smilin' :D
(L) -
02 Mei 2008 - 12:24
Sjanne:
Hoi Lieve Veerle!!
op een vreemde manier kreeg ik geen mailtjes meer met melding over een nieuw berichtje van jou, dus ging even uitzoeken hoe dat zit, en vind ik gewoon zes nieuwe berichten van je op je weblog! dus die heb ik net allemaal gelezen =D zo leuk & interessant wat je allemaal schrijft! ik ben ontzettend onder de indruk (nog steeds) van al je avonturen. superstom dat jij & Onno allebei ziek zijn geweest. die hoogsteziekte van je klinkt nog erger dan migraine! vooral omdat die je zoutvlakte-plan in de war heeft geschopt...maar zoals iemand al zei, je gaat gewoon een keer terug!
en die death road toch van je...woow dat klinkt zó eng! dat je dat durfde...super stoer van je!! jij blijft jezelf maar overtreffen volgens mij, de ene dappere actie na de andere.
hopelijk verloopt de vlucht (en vooral het inchecken ed) naar Ecuador een stuk makkelijker als dat vervelende gedoe op t vorige vliegveld. en geniet nog!!!!
heel veel Liefs, Sjanne. -
04 Mei 2008 - 08:11
Mariette:
Hallo Veerle,
dit is een moeilijke en vervelende beslissing die je hebt moeten nemen. Na het lezen van dit bericht, zijn we inmiddels al weer een week verder en denk ik dat je al je frustaties al van je af hebt geschreeuwd en gedronken!!??
Nou drinken is in deze ook geen optie, maar laat het van je afglijden en geniet van je laatste drie weken.
Zal ik je even opbeuren met mijn vakantieverhaal in Nederland. Het is een aanrader voor een ieder die iemand wil verrassen met een lekker diner en of overnachtingen in het Gelderse Montferland. In het kleine plaatsje Braamt ligt het Italiaanse restaurant MEZZO met 8 kamers. (zie internet)De kok heeft geen kaart maar vraagt enkel wat je niet lust dus is het een volledige verrassing. Dit alles gereserveerd met Italiaanse wijnen. Mmmmm....heerlijk...we hebben echt genoten ook van de schitterende omgeving. Ja Veerle moest even reclame maken voor ons eigen kikkerlandje!!!
Nou meisje geniet nog van je laatste land Ecuador.
Knuffel....knuffel....knuffel
groeten mariette