El fin del mundo! - Reisverslag uit Ushuaia, Argentinië van veerle veraart - WaarBenJij.nu El fin del mundo! - Reisverslag uit Ushuaia, Argentinië van veerle veraart - WaarBenJij.nu

El fin del mundo!

Door: Veerle

Blijf op de hoogte en volg veerle

07 Februari 2008 | Argentinië, Ushuaia

Afgelopen 5 dagen een Cruise gemaakt door Vuurland! Deels in Chili en Argentinie. En gisteren aangekomen in Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld! The end of the world!!

Vrijdag waren we met een binnenlandse vlucht naar Punta Arenas gevlogen. Een klein stadje al behoorlijk zuidelijk. Hier was niet zoveel te doen. Zaterdag werden we met een transfer naar het hoofdkantoor van de Mare Australis gebracht, ons Cruiseship. Wat maar 1 blok bij ons hotel vandaan bleek (?). Maar we mochten pas om 18 uur aan boord, dus moesten we nog een dag door zien te brengen in het plaatsje waar echt niks te doen was. Dus hebben we noodgedwongen een museum bezocht over de natuur in Patagonie. (Ik hou niet zo van musea)
Maar ook die dag zijn we weer doorgekomen en mochten we eindelijk aan boord van het schip. Het was echt een ontzettend chique boot! Met allemaal oudere mensen. Bij het eerste avonddiner had ik problemen met het bestek. Maar de film Pretty Women was mn redding. Ik herinnerde me dat Julia Roberts ook niet wist hoe ze het bestek moest gebruiken en dat Mr. Thompson toen uitlegde dat je altijd aan de buitenkant moest beginnen (best logisch eigenlijk). Maar toch ging het niet helemaal goed. Het mes waarvan ik dacht dat het een botermes was, bleek een vismes te zijn...bijna :S
Maar om even aan te geven wat de leeftijdsgroep op de boot was: Ik heb de eerste avond enthousiast meegedaan aan de bingoavond! De mensen die bij ons aan tafel zaten bij het eten, waren wel ontzettend leuke en aardige mensen! Dus daar hebben we mee geboft. En we hadden een ontzettend aardige ober, José, die mij elke dag iets vertelde over de omgeving of wat er die dag ging gebeuren. In het spaans, dus kon ik mooi even oefenen.
Elke dag waren er kleine excursies, waarbij we met zodiacs aan wal gebracht werden. Nu kwam de gemiddelde leeftijd van mn bootgenoten me wel goed uit, want ik kon eigenlijk met elke excursie wel meedoen. Jammer genoeg hadden we af en toe heel slecht weer waardoor wat excursies niet door zijn gegaan.
Verder werden we de hele dag bezig gehouden met lezingen, filmpjes, quizes en hapjes en drankjes.
De omgeving was echt prachtig!! Verlaten, 3 dagen geen huis of mens gezien. Maar wel nog heel groen en minder ijs dan verwacht. Door een rivier/kanaal gevaren dat Glacier Avenue heet, dus veel gletsjers gezien. En af en toe aan wal bij een mooie bay of heuvel. Helaas weinig dieren gezien. Vanuit de verte pinguins en kiki heeft nog zeeleeuwen gezien. De laatste dag zijn we om Kaap Hoorn gevaren. Dat vond ik toch wel heel bijzonder!!! Dat is dus het zuidelijkste eilandje van de wereld. We waren maar 600 km van Antartica verwijderd! En ze vertelde ons dat Kaap Hoorn ontdekt is door Nederlandse ontdekkingsreizigers en dat de kaap naar het Nederlandse plaatsje Hoorn vernoemd is! Ook wel grappig! Maar jammer genoeg konden we niet op het eiland want daar stond echt een enorme storm. En daarna dus in Ushuaia, Argentinie, aangekomen.
Alleen had mn maag er de laatste nacht genoeg van heen en weer geslingerd te worden, dat was niet echt fijn (ik zal jullie de details besparen). En nog steeds niet helemaal lekker :? Ik zit nog te deinen.
Maar bij elkaar echt een geweldige tocht!!

Heel veel liefs Veerle, en van Kiki natuurlijk ook.

Oke toen dacht ik jeej nu foto´s erop zetten, maar dat gaat hier niet echt lukken. Het blijft dus even bij dit kaartje, de rest komt nog.

• 07 Februari 2008 - 21:53

Cathrien:

Veerle,ik lees jullie avonturen en geniet ervan! Veel groetjes aan Kiki!

• 08 Februari 2008 - 12:02

Maarten Van Eck:

Hallo Veerle en Kiki,
    Daar heb ik nou altijd van gedroomd om eens een keertje Ushuaia te bezoeken. De naam alllen al! Toevallig heb ik afgelopen weekend vrienden op bezoek gahd die daar ook net waren geweest en mij prachtige foto's hebben laten zien. Die van jullie komen nog wel als je weer een beetje in de bewoonde wereld komt.
    Ik ben overigens nog wel benieuwd of dat bingoavondje nog wat op heeft geleverd.

liefs en veel plezier !

• 08 Februari 2008 - 14:53

Yvonne:

Hoi Veerle en Kiki,
    Wat een heerlijke reis maken jullie samen. Ben heel benieuwd naar de foto's, vooral die van Glacier Avenue.
    XXX Yvonne

• 09 Februari 2008 - 12:02

Anouk:

Heeeej Leukie!
    Wat een heerlijk avontuur! Ik zie het al voor me, lekker op zo'n luxe boot. Ik ben heel erg benieuwd hoe dat eruit heeft gezien dus ik verheug me op de foto's! Lekker knoeien met je bestek, bingo'en en mooie uitzichten, wat wil je nog meer! Soort van vakantie tijdens je reis/vakantie? :)Ik kan me helemaal inleven hoe misselijk je er vanaf komt! (denkend aan het containerschip vanaf Sardinië!) En zo'n eilandje Hoorn, bewijst toch maar weer dat de wereld heel klein is en dat je overal Nederlanders tegenkomt ;)
    Heeeeel erg gaaf, het zuiderlijkste puntje!
    Nou ik ga weer terug naar mn eigen wereldje:)
    Dag lieve Veer, tot schrijfs maar weer:)
    heel veel liefs!!
    van Nouk

• 11 Februari 2008 - 10:38

Korintje:

weet je hoe vet me het lijkt =D op zo'n schip.. ik denk meteen aan van die ouderwetse films, toen er nog geen vliegtuigen bestonden, en dat ze ook op zo'n superlux schip naar amerika gingen in een week ofzo =P haha.
    en ik vind het eerlijk gezegd al knap dat je t zo lang hebt uitgehouden op zo'n wiebelding.. naar engeland houd ik al niet vol (A).
    heel veel sterkte met je misselijkheidjes, en kusjes van mij.

ook groetjes aan kiki natuurlijk!