Even wat minder geluk...
Door: Veerle
Blijf op de hoogte en volg veerle
10 Maart 2008 | Peru, Huacachina
Ik wil graag mn reistempo wat opvoeren. Over ongeveer 2 weken zie ik Onno, en ik wil graag al een groot deel van Peru gezien hebben voordat we naar Bolivia gaan. In Arequipa een buskaartje gekocht naar Nazca en ook daar al een tour geboekt voor naar de Nazca lines de volgende dag.
De Nazca lines zijn grote afbeeldingen van dieren die rondom Nazca in de grond getekent zijn. Wat de lijnen voorstellen is eigenlijk vanuit de lucht het beste te zien. Waarschijnlijk zijn ze door de Inca's gemaakt, maar hoe hebben ze dat gedaan en waarom. Een groot mysterie.
Dus in Arequipa had ik een tour geboekt om met een klein vliegtuigje over die lijnen te vliegen. Ik zou worden opgehaald op het busstation en naar en van het vliegveld gebracht worden.
Dat ging helemaal goed. Ik kwam om 5 uur s'nachts aan en daar stond een mannetje me op te wachten! Ik werd naar een hostel gebracht om daar te wachten tot 9 uur. De deur werd open gedaan door een oud ventje, die ons slaperig aankeek what the hell we daar zo vroeg kwamen doen. Ik werd naar binnen geduwd, de deur ging weer dicht en het ventje kroop weer in z'n bed achter de receptie. Oke...en ik? Ik ben maar op de bank gaan liggen slapen die daar in de hal stond...maar heel apart.
Om 9 uur werd ik opgehaald en naar het vliegveld gebracht en daar stond een klein vliegtuigje voor 6 personen klaar om ons over de vlakte te vliegen. Ik mocht vooraan zitten naast de piloot! Erg gaaf. De lijnen waren niet zo heel spetterend, ze waren echt veel kleiner dan ik had verwacht! Bij het eerste figuur, de walvis, moest ik echt zoeken! Dan vond ik het vliegen in zo'n klein propellervliegtuigje leuker.
En om 10 uur stonden we weer op de grond. Tja...wat nu. Ik besloot de eerstvolgende bus naar Ayacucho te nemen, aangezien er in Nazca verder niet veel te zien was. Ik werd door mn chauffeur weer naar de busterminal gebracht. Maar geen enkele busmaatschappij had nog plek naar Ayacucho?! Wat moet iedereen in hemelsnaam in Ayacucho?! Oke ander plan, een man van het toeristenbureau vertelde van een prachtige oase in de buurt van Ica, 2 uur van nazca vandaan. Hij kende wel een leuk hostel daar, hij zou gelijk laten weten dat ik eraan kwam, en dan zouden ze me ophalen op het busstation in Ica. Ik stapte op de bus naar Ica en 2 uur later kwam ik daar aan. Maar geen mannetje te bekennen. Nog een kwartiertje staan wachten, maar nog steeds niemand. Er was een duits koppel dat vroeg of ik met hun een taxi wilde delen naar de oase Huacachina. Ja prima, wel zo voordelig, al kost het al geen drol. Zij vertelde over het hostel waar ze heen gingen, ze hadden een foldertje en het zag er mooi uit. Met een zwembad en een mooie bar. Of ik zin had met hun mee te komen. Leuk gelijk weer mensen ontmoet :D. Terwijl de man van het hostel mij de kamer en de badkamers liet zien, was het duitse koppel verdwenen. Ik zag ze nog net in de taxi stappen en wegrijden...
Het hostel waarin ik terecht gekomen was, was echt een heel slecht hostel. En een ontzettend partyhostel, waar ik op dat moment echt even geen zin in had. Bovendien vond ik het echt niet veilig, er waren geen kluizen en de mensen bij de receptie wilden mn waardevolle spullen niet voor me bewaren. Er was maar 1 sleutel voor onze dorm, dus de deur moest de hele tijd open blijven. De staff was heel chagerijnig en de badkamers heel vies. Ik besloot de volgende dag een ander hostel te zoeken als ik nog langer in Huacachina wilde blijven. En de volgende ochtend werd ik wakker met over mn hele lichaam rode bultjes...bedbugs :( Ja natuurlijk dat kan er ook nog wel bij. Het is niet gevaarlijk maar het jeukt gewoon verschrikkelijk!!!
De oase is wel prachtig! Echt wat je je bij een oase voorstelt. Palmbomen, een klein meertje en enorme zandduinen rondom. Een paar kleine restaurantjes en meer is het niet. s'ochtends ging ik met een soort wagentje door de duinen. Dat was heel gaaf!! We crossten door die duinen, was soms net een achtbaan! We gingen daar ook sandboarden. Maar ik gewoon als een soort sleetje naar beneden. Je ging echt keihard!! Echt heel cool!! Beneden wachten die buggys (de auto's) ons weer op. Op een gegeven moment moesten we wel weer een stuk lopen naar die buggy's. Ik was al heel snel buiten adem. Maar dat vond ik niet zo gek. Zo door dat zand lopen is echt het zwaarste wat er is, en dan ook nog met die board. Maar het hield maar niet op, terwijl ik nog niet eens last had van mn benen of rug. Dus ik besloot even te gaan zitten, maar ik bleef buitenadem. Het hield gewoon niet op. Er was een heel aardig meisje dat bij me achterbleef. En op een gegeven moment gebaarde ik haar dat ik geen lucht meer kreeg. Dat was echt heel eng! Ik begon gewoon te hyperventileren. Het werd helemaal zwart voor mn ogen en ik dacht echt dat ik flauw ging vallen. Toen kwam die bestuurder van de buggy aan rennen en heeft zo'n 5 liter water over mn hoofd gegooid. Toen ging het gelijk weer een stuk beter, waarschijnlijk een zonnesteek opgelopen. De rest van de dag ging wel goed, alleen bleef ik een beetje duizelig.
s'Middags met een taxi naar Ica gegaan om een buskaartje te kopen naar Huancavelica of Huancayo. En weer zat elke bus vol!!! Wat is er toch aan de hand?! Heel irritant!!
Dus nog 1 nacht hier in Huacachina gebleven. Wel een ander hostel natuurlijk. En gelukkig gisteravond nog een hele leuke avond gehad met een stel Nederlanders. Vanmiddag vertrek ik naar Lima, en hopelijk kan ik vanuit daar gelijk door naar Huancayo.
Maar goed mn reistempo opvoeren is dus niet echt gelukt :? Verder gaat alles wel goed met me hoor :)
Hopelijk wat betere verhalen in mn volgende berichtje
Liefs
10 Maart 2008 - 17:03
Kiki:
Goed dat je uit dat andere hostel bent weggegaan. En waarschijnlijk ben je nu onderweg naar Huancayo. Ga je vandaaruit met de trein naar Lima? Dat lijkt me ook weer eens wat anders dan met de bus!
Ik hoop dat je je imiddels weer wat beter voelt. Goed blijven drinken, dat is altijd het beste.
Liefs Kiki -
10 Maart 2008 - 17:48
Sjanne:
oh Veerle wat eng van die hyperventilatie! gelukkig greep die man snel in. zijn de bultjes van de bedbugs snel minder geworden of hou je daar lang last van? hopelijk valt dat wel mee voor je...
na zulke minder leuke ervaringen (ook nog eens een mislukt hostel =s) wordt het nu vast weer leuker en beter!! veel plezier in Lima & Huancayo (als je tenminste een bus met plek vindt =p).
Liefs, van Sjanne. -
10 Maart 2008 - 18:05
Mariette:
Hoi Veerle,
niet te snel meisje, dan maar iets minder zien en wat intenser want als je snel gaat, loopt er altijd wat mis!!
Er blijft altijd wel iets dat je graag had willen zien maar dat haal je dan een andere keer in je leven maar in.
Dan reis ik wel een keertje met je mee naar de plaatsen die je hebt misgelopen!!
Geniet, geniet, kus en knuffel van Mariette
10 Maart 2008 - 19:06
Nouk:
Lieve Veer, hoe gaat het nu met je? Schrok echt bij het lezen over de zonnesteek dat lijkt me verschrikkelijk eng. Ben je wer een beetje bij gekomen? En hoe is het met je rode bultjes? Ik hoop dat je ondertussen een veel fijner hostel hebt gevonden waar je je wel veilig voelt. In ieder geval heel erg veel liefs vanuit Arnhem van mij! -
10 Maart 2008 - 20:38
Tim:
Hallo!
Even een berichtje van ook een Peru-reiziger!
Als je wat beter wilt reizen, pak dan een bus van Cruz del Sur. Echt een stuk beter! Zeker ook als je een nachtbus hebt. Het is heel veilig en je kan ´s nacht zelfs slapen! Verder helpt de Lonely Planet ook heel erg bij het vinden van een goed hotel. In Huacachina zitten idd maar een paar goede hotels.
Goeie reis nog en wie weet lopen we elkaar nog ergens tegen het lijf! -
10 Maart 2008 - 21:50
Karien:
Hoi niggie Veerle,
Tjonge, wat een avonturen weer. En je krijgt een hoop tips, zo te lezen, ik weet er nu geen, maar zal voor je duimen dat je steeds weer aardige mensen tegen komt, want dat is tot nu toe wel het geval, al duurt het soms even.
Lieve Veerle, goede voortzetting van je reis. -
11 Maart 2008 - 08:22
Maarten:
oei,rode bultjes en een zonnesteek. Nu begint het wel een heel echt avontuur te worden. Veel blijven drinken en vooral niet vergeten zo af en toe zout en suiker te eten. Dan blijf je wel overeind.
Hou vol !
liefs,
Maarten en Jet -
13 Maart 2008 - 17:55
Mariette:
Hoi Veerle,
Ik heb even wat opgezocht over de condor en was benieuwd naar de spanwijdte !!
Deze vogel kan honderden kilometers afleggen en uren achtereen majestueus langs ravijnwanden of boven heuvels zweven, op zoek naar voedselrijke karkassen. Intessant genoeg hebben ze moeite om in de lucht te komen na hun maaltijden, vanwege het grote gewicht aan voedsel dat ze hebben gegeten. Zo nu en dan kan de Andes Condor worden waargenomen rond de ruïnes van Machu Picchu, maar het is waarschijnlijker dat hij op de hoger gelegen delen van de Inca Trail wordt gezien. (Afmeting: tussen de 100 en 130 cm; spanwijdte van de vleugels: 300 cm).
Interessant he, en hou je haaks
groeten Mariette Veraart