Bariloche in het Lake District - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van veerle veraart - WaarBenJij.nu Bariloche in het Lake District - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van veerle veraart - WaarBenJij.nu

Bariloche in het Lake District

Door: Veerle

Blijf op de hoogte en volg veerle

14 Januari 2008 | Argentinië, Buenos Aires

hooi lieve allemaal,

Na de groene heuvels rondom Cordoba, door het vlakke landschap in het midden van Argentinie naar het Lake District in het zuiden. Ik stapte met 38 graden in de bus en stapte uit in ongeveer 10 graden en harde wind. Koud!!
Maar nu kon ik eindelijk mn super, speciale, lichtgewichte, invouwbare, waterdichte, nieuwe winterjas uitproberen! :P En hij werkt!
Maar de kou maakte niet uit, het is er prachtig!!! Bariloche is echt een heel schattig plaatsje! Erg toeristisch, maar dat maakte het wel levendig. Het ruikt er naar de Ardennen en het ziet eruit alsof je in Zwitserland bent. Allemaal houten huizen. En prachtig uitzicht over een groot meer met daar achter besneeuwde bergtoppen. Ik merkte wel dat ik al redelijk zuidelijk was, het werd pas donker rond 23 uur!
Bariloche staat ook bekend om z´n chocolade. Dus ik ben naar de chocolade-fabriek geweest. En ik heb bij verschillende winkels chocolade gekocht, want ik moest natuurlijk wel even fijnproeven.
Ik had erg veel problemen met het vinden van een hostel. Het is nu hoogseizoen, en veel argentijnen vluchten uit de warmte naar het zuiden. Maar gelukkig was er nog een hostel met plek, ik had geen idee waar ik terecht zou komen. Maar het was een goeie plek! Iets uit het stadje, maar recht aan het water met een heel mooi uitzicht. De eerste dag was het koud en regende het hard, dus heb ik heerlijk in het hostel bij de open haard gezeten, boekje gelezen. Terwijl anderen aan het raften, fietsen of wandelen waren :P Later in de week werd het wel beter. Dus lekker veel door het stadje gelopen. Omdat het in de winter een skigebied is, zijn er erg veel kabelbanen. Dus een aantal omhoog genomen en had je een prachtig uitzicht over Bariloche en de helderblauwe meren.
En...ik ben ook wezen paardrijden!!! Dat was echt hilarisch!! Mijn paard, Pampa, luisterde totaal niet naar mij, volgens mij schopte ik haar niet hard genoeg. Dus ik had de hele weg één van de begeleiders achter me aan om Pampa aan te sporen. Ik heb me echt de hele weg suf gelachen. Niet alleen om het idee dat ik op een paard zat, maar ook omdat Leor, één van mn maatjes van de week, nogal wat problemen had met zijn paard. Zijn paard was of aan het eten, of galopeerde er vandoor. Erg grappig!! Dus ik was blij met mn slome paard! Maar het was wel heel erg gaaf. We liepen door bossen, over paden dat eigenlijk geen paden waren, waar je dus normaal niet komt. En we kwamen best hoog waardoor we weer een prachtig uitzicht hadden.
S´avonds was het grootste feest van Bariloche. Dus wij daar natuurlijk naartoe. Een hangar van het vliegveld was leeg geruimd en daarin werd het feest gehouden. Het probleem alleen hier met feesten is dat het pas om 2/3 uur begint!!! Ze eten hier natuurlijk ook vrij laat, maar alsnog! Je moet echt 3 slaapdips overleven om bij dat feest te komen. Maar het was wel erg leuk.
De volgende dag, met spierpijn in mn benen, buik, rug en kont van het paardrijden en een flinke kater van het feest, had ik een excursie :?. Dat was niet zo´n goed idee. Het was ook een beetje saai en duurde veel te lang, dus dat was jammer. Maar goed ook dat heb ik overleefd.
Gister heb ik de bus genomen naar Mendoza. En weer terug in de hitte! Vanuit hier ga ik de Andes oversteken naar Santiago de Chile. Want Kiki komt al over een week!

Liefs Veerle

• 14 Januari 2008 - 17:13

Judith:

hoi Veerle,
    Leuk je zo op dat paardje te zien zitten. Ook een manier om ergens te komen natuurlijk. Wat een prachtige foto's heb je op je site gezet. Vooral die in de bergen vind ik erg mooi.
    Ja, nog een weekje en dan zie je Kiki, vanavond squash ik nog met haar.
    Veel genoegens verder !

• 14 Januari 2008 - 17:51

Korintje:

hee lieve veer,

wat ontzettend blauw is dat water op die foto's =O wooow.. ziet er mooi uit! haha supervet van het paardenverhaal. had ik ook wel willen zien: jou op een paard ;)
    ik wens je alvast zoo ontzettend veel plezier met kiki! geniet ervan eindelijk een vertrouwd iemand te zien he!

dikke zoen

• 14 Januari 2008 - 18:02

Nouk:

Heeej Leukie!!!
    Wat een geweldige foto op zo'n paard. lijkt me doodeng zo op een berg!! Echt heel erg leuk om te zien. 10 graden is wel zo ongeveer wat wij hier hebben dus kan je het je een beetje voorstellen ;)Het lijkt wel inderdaad veel op zwitserland, dat had ik echt niet verwacht zo aan de andere kant van de wereld!
    Wat fijn dat Kiki alweer bijna komt!!
    Hoop dat dat heel erg fijn voor je gaat worden en dat het dan ook weer heel fijn gaat worden om weer zelf verder te gaan. Wanneer ga je Onno ontmoeten? In maart toch? Heel erg veel plezier nog!
    Heel veel liefs en knuffels van Nouk

• 14 Januari 2008 - 18:08

Mariette Veraart:

Hoi Veerle,

wat een schitterende plek, echt iets voor mij dit vind ik echt gaaf en dan nog een hostel aan het water!!
    Zie ik dat goed draag je een helm i.p.v. een cap, wat hilarisch maar zeker zo´n goede bescherming als je eraf kukelt.
    En oh wat een spierpijn dat oplevert en zeker als je al geen amazone bent. Maar goed als je op plekken wilt komen waar je anders niet kunt komen moet je er wat voor over hebben. En op de foto zie je ook wat een plezier het voor je oplevert.
    Zo kun je alle ergenissen van je reis van je af lachen en achter je laten.
    By the way die slaapdips zou ik niet overleven maar wil je wat meeleven met de bevolking moet je je aanpassen.
    Veerle mama komt er aan mailde ze mij, heeft er erg veel zin in en anders jij wel, dat wordt vast een heerlijke omhelsing en een thuiskomen!!!
    Geniet met volle teugen samen, ik volg je, jullie,op de voet.

lieve groet van Mariette

• 15 Januari 2008 - 19:34

Es:

heej veer!

wooow! wat een mooi uitzicht! echt apart gezicht, zo met die besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. de foto met jou op het paard vind k echt super!! haha:D jij helemaal bepakt, en met helm op je paard;) goed zo'n helm, want je staat wel erg dicht bij de afgrond met je paard! haha:D maar veertje, over al iets minder dan een week komt kiki langs..! hoop dat jullie een leuke (en luxe;)) tijd gaan beleven daar in Chili! hoor weer snel van je!

kus van es

• 17 Januari 2008 - 20:09

Juul (v/h Jordan):

He veerle!
    Wat leuk om al je verhalen te lezen, ik had je waarbenjij.nu van Miek gekregen, ik ben nu ook in Argentinie! Ben eerst in BA en op de pampa geweest en ben nu in El Calafate om naar de gletjers te gaan, morgen gaan mn zus en ik naar Bariloche en daarna weer naar BA, Cordoba, Salta en Iguazu!
    suusenjuulinargentina.waarbenjij.nu!
    Ik wens je nog heel veel plezier!
    X Juul