Laatste week - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van veerle veraart - WaarBenJij.nu Laatste week - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van veerle veraart - WaarBenJij.nu

Laatste week

Door: Veerle

Blijf op de hoogte en volg veerle

14 December 2007 | Argentinië, Buenos Aires

hooi allemaal,

En dit is alweer mn laatste berichtje vanuit Buenos Aires! Mn laatste week zit erop. Wat is dat dan toch eigenlijk super snel gegaan!
Ik heb deze week nog ontzettend veel gedaan. Want ik had als een echt montessoriaan natuurlijk alles tot het einde uitgesteld, en heb daarom maar als een echt montessoriaan een planning voor mezelf gemaakt, waar ik me vervolgens natuurijk niet aan gehouden heb.

Dinsdag ben ik niet naar school gegaan en ben ik Retiro busstation eens goed gaan bekijken en om een buskaartje te kopen naar Rosario. Eerst naar de touristoffice om een beetje informatie te krijgen over alle busmaatschappijen. In Retiro waren ongeveer 100 deskjes van alle busmaatschappijen. Maar met de informatie van de touristoffice dacht ik wel te weten met welke busmaatschappij ik wilde gaan. Dus ik naar dat deskje, hadden zij helemaal geen bus naar Rosario op zaterdag. Van die informatie klopte dus helemaal niks. Dus ben ik maar wat busmaatschappijen afgegaan om tijden en prijzen te vergelijken. Allemaal in het Spaans!! Toen ik eindelijk had besloten welke ik wilde, bleek dat je je paspoort nodig had om een kaartje te kopen?! Moest ik dus nog een keer heen en weer! Dat was wel klote, maar toch maar goed dat ik de hele dag vrij had genomen daarvoor.

Woensdagmiddag ben ik naar de Zoo geweest in Palermo. Dat was ontzettend leuk, een heel rustig plekje midden in de stad. Het was een hele mooie oude dierentuin. En je kon de dieren voeren met speciaal voer dat was wel leuk. En ik heb de eerste lama gezien van dit jaar! (Tenminste ik hoop dat ik in Peru er nog een paar tegenkom). Alleen was het wel zo´n warme dag, dat al die beesten voor pampus lagen. Maar toch wel leuk om geweest te zijn. Daarna heb ik voor het eerst ergens in een restaurantje alleen iets gegeten. Ik wilde dat graag een keer proberen, want het komt vast nog wel vaker voor dit jaar. Het leek me heel stom, maar het viel alles mee. Ik had ook mn lonely planet om in te lezen, maar ook als je niks te lezen hebt, kun je altijd vermaken met een beetje mensen kijken. En het voelt helemaal niet stom of suf ofzo. Dus dat was ook weer een hele overwinning.

Donderdag zou ik met Teresa iets leuks gaan doen. Ze wilde met mij naar een soort themapark, met het thema Jezus Christus! Hahaha, leek me hilarisch! Je moet maar een keer kijken op deze site: www.tierrasanta-bsas.com.ar. kijken. Maar jammer genoeg was het op donderdag gesloten! Dus toen ben ik naar Once gegaan, een wijk dat bekend staat om zn grote hoeveelheid winkels. Ik ging er niet heen om te winkelen, maar gewoon om mn ogen uit te kijken. En dat heb ik gedaan. In elk gebouw zit gewoon een winkel. En wat ook grappig was. Er was een blok met alleen maar lappen/stoffenwinkels, een blok met alleen maar fourniturenwinkels, een blok met alleen maar feestartikelenwinkels (?) en een blok met allemaal winkels met etalagepoppen :D. Dus ik vond het wel leuk daar ook even geweest te zijn.
En s´avonds nog met Teresa en Andreas uit eten, dat was ontzettend gezellig. En toen vond ik het ineens wel heel jammer dat ik morgen wegga. Ik ben daar eigenlijk maar zo kort in huis geweest.

Ik ben deze week de stad wel wat meer gaan waarderen. En het is me opgevallen dat er hier in de straten toch wel ontzettend veel mooie gebouwen staan. En grappig is dat er ook heel veel kerkjes zijn, maar de gebouwen zijn hier hoger dan de kerktorens, dus ze vallen pas op als je er voor staat. Maar door het vele nieuwbouw, lelijke nieuwbouw, krijg je geen mooi totaalbeeld. Het is een beetje alsof je naar de Dom kijkt maar de neudeflat staat er telkens een beetje voor. Dat verpest je beeld toch een beetje.
Er waren deze week wel heel veel demonstraties! Sinds maandag is hier de nieuwe president begonnen (ik weet niet zeker of het daardoor is, maar ik denk het wel). Ik heb meerdere keren gehad dat de bus moest omrijden. Maar wel leuk eens te zien, ik heb nog nooit een demonstratie meegemaakt. (Behalve die op school in de 5e :P)

En vandaag was mn laatste dag op school. Deze week was school ontzettend leuk. Ik had les van Stella en die is echt geweldig. Dus dat was wel een leuke afsluiter.
Vanavond mn tas pakken, ik ga nog wel met wat mensen uiteten. En dan morgen om half 11 met de bus naar Rosario. Het is een rit van 4 uur dus dat valt nog mee. Ik heb mn hostel al geboekt. En wat ik daarna ga doen weet ik nog niet.
Maar ik heb jullie eigenlijk nog zoveel niet vertelt over Buenos Aires. Bijvoorbeeld dat er overal op de stoep hondenpoep ligt, dus dat je altijd naar beneden moet kijken. Dat er hier ontzettend veel hondenuilaatservicen zijn, mannen met zo´n 10 honden aan de lijn. Over de ´cartoneras´, die snachts het karton uit iedereen zn afval halen, daar krijgen ze geld voor van de overheid. Dat zijn wel hele arme mensen, ook niet fijn om hun s´nachts op straat tegen te komen. En de volgende dag liggen alle afvalzakken opengescheurd over straat. En over het ijs hier, Argentinie staat blijkbaar net zo bekend om z´n ijs als Italie, dus het ijs is hier heerlijk! En nog veel meer ´gewone´ dingen hier.
Maar morgen begint mn echte reis!

Oja, ik zet alle leukste foto´s hier op de site, maar al mn foto´s staan ook op mn picasa. picasaweb.google.nl/veerle.veraart
(zonder www)

Liefs Veerle

• 14 December 2007 - 21:22

Floris Veraart:

Hey Veerle,
    Spannend weer zo'n volgende stap. Maar je hebt alles al goed op de rails staan. Je hoeft alleen nog maar in de bus te stappen. Maar wel weer even op je eentje en dat is toch weer effe lastig lijkt me.

Wat je vertelde over alleen ergens gaan eten is grappig, want dat heb ik precies zo. Ik heb altijd wel iets te lezen bij me maar meestal is er genoeg te zien en te beleven. En ik heb er intussen geen probleem meer mee om een restaurant binnen te stappen en alléén aan een tafeltje te gaan zitten.'

Ik ben benieuwd hoe Rosario je bevalt. Ik ga eens in de atlas kijken waar dat ligt.

Groetjes en een kus,
    Flor

• 15 December 2007 - 09:35

Es:

heej veer!

wel leuk dat je met een goed gevoel vertrekt! de eerste maand is geslaagd!:D ben nu echt enorm benieuwd hoe je volgende locatie zal zijn, hopelijk hebben ze een computer;) wel blijven schrijven hoor, is echt onzettend leuk om te lezen:D hoor snel van je!

liefs esther

• 15 December 2007 - 09:37

Es:

hahaha, die lama is trouwens echt super fet!:D

• 15 December 2007 - 12:07

JeMattie4Life:

heeee poepieeee,
    veer je lijkt zo OUD geworden =O echt enorm. op die foto's, je lijkt echt een stuk volwassener =) haha.
    is die ene laatste foto op je schooltje genomen? ik heb ook je foto's op die andere site bekeken. ik vind het nog een best mooie stad eigenlijk, van wat ik er van kan zien... maarja, wie kan er nou beter oordelen? jij of ik in nederland? haha.
    ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden in rosario! laat snel wat van je horen he!

KUSJES

KORINNA

• 16 December 2007 - 08:34

Pieter En Yke:

Tegen zo'n wereldreis kunnen wij niet op maar we hadden beloten maat even naar Munchen te gaan om de bierketel bte gaan bekijken. De laatste Veraart brouwer(70) woont hier en we kregen veel verhalen over de laatste dagen van de brouwerij ( ook explosies). De ketel was niet indrukwekkend ( soort kopen pot waar hooguit 5 geraniums in kunnen) Dus die blijft daar. Wel fotos en boeken meegekregen voor Julian. We gaan vandaag geen 4 maar 8 uur rijden om weer thuis te komen. Geen tijd voor dierentuinen, maar hier is het nu -5 graden dus weinig pampus. Overigens is hier alles ook supervet, maar dan bedoel ik het ontbijt dat we net hadden. Goede reis naar Rosarium.

• 17 December 2007 - 13:44

Karien:

Hoi Veerle,

Tjonge nu echt op avontuur. Het is echt super je belevenissen te lezen, alsof ik bij je aan tafel zit. En de fotoos erbij natuurlijk. Ben benieuwd hoe je spaans nu gaat en hoe de busreis van 4 uur is verlopen. Ik ga straks wat kerstversiering kopen voor de 1ste KerstdagVeraartentafel. Pieter kwam gister thuis vol verhalen van neef Michel, de laatste bierbrouwer. Hij vertelde ook dat'ie met Yke nogal heeft zitten giegelen in de auto......kan je nagaan 2 van die 50ers...

Tot mails en kzie, Karien