5 December
Door: Veerle
Blijf op de hoogte en volg veerle
05 December 2007 | Argentinië, Buenos Aires
Afgelopen zondag had de school een kleine excursie georganiseerd. We gingen, met een klein groepje (het was vrijwillig), naar de wijk La Boca. Deze wijk staat bekend om z´n kleurrijk beschilderde huizen. Dus we gingen vanuit de school met de bus naar de wijk, met één lerares als begeleiding. Maar die bleek totaal niet te weten waar we heen moesten. Dus die riep op een gegeven moment:´volgens mij moeten we er hier uit´. Nou geen kleurrijk huis te bekennen. Allemaal golfplaten huizen, maar wel van meerdere verdiepingen. Heel bijzonder eigenlijk. Maar het was wel duidelijk dat we daar niet echt welkom waren. De mensen keken ons met arrogante blikken aan. In de lonely planet staat ook: ga vooral niet in je eentje naar La Boca en blijf op de hoofdwegen. Dat was dus niet helemaal gelukt, behalve dan dat we wel met een groep waren. De lerares had geen idee waar we waren. Na gezoek en een aantal mensen gevraagd te hebben zijn we in het goede gedeelte terechtgekomen. Maar dat viel een beetje tegen. Het bleek maar om één straat te gaan. Het was ontzettend toeristisch en daar was het ook heel erg naar gemaakt. Je kon op verschillende plekken speciaal op de foto en dat soort dingen. Het was wel mooi, maar niet ontzettend bijzonder. Dan was het verdwalen in de wijk leuker en bijzonderder. Jammer genoeg heb ik geen foto van die meerdere-verdiepingen-golfplaten-huizen. Die durfde ik daar niet te maken.
We moesten wel voor 19.00 uit La Boca weg zijn want tegelijkertijd speelden Boca Juniors (voetbalclub). Tegen een andere club en het was de finale van een één of andere cup. Af en toe hoorde je ook een golf gejuich over de wijk galmen. Maar die club is best gevaarlijk, want er breken redelijk vaak rellen uit. Uiteindelijk was het 1-1 geworden, hoorde ik later van een paar mensen van de school die naar de wedstrijd geweest waren.
Ik ben nu ook begonnen met het plannen van de reis hierna. Dat had ik totaal nog niet gedaan. Maar ik heb nu een beetje een globaal beeld van welke steden ik sowieso aan wil doen en in welke volgorde. Verder wil ik niet teveel plannen, want misschien kom ik wel mensen tegen met wie ik mee kan, die totaal de andere kant op gaan. Maar ik ben nu wel bezig met zoeken van een hostel voor de eerste stad waar ik heen ga, Rosario waarschijnlijk. Maar dan wordt het ineens wel weer spannend. Weer een nieuwe drempel die ik moet overwinnen volgende week. Ik wil volgende week ook even het grote busstation gaan onderzoeken, voordat ik daar aankom met al mn bagage. Dat ik precies weet waar ik heen moet en misschien al een kaartje kopen. Maar dat allemaal volgende week.
Dit weekend ga ik eerst met een andere vrouw Caroline naar Uruguay. Caroline is 42, maar ik kan het heel goed met haar vinden. Ze vindt het allemaal net zo spannend als ik, wel grappig. Ze komt ook uit Nederland dus dat is wel makkelijk. Je kunt vanaf hier heel makkelijk naar Uruguay met de boot. Gister kaartjes gekocht, helemaal in het spaans! We gaan niet naar Montevideo, maar naar Colonia. Beetje de stad bekijken en je kunt daar wel naar het strand. We zien wel.
Laatst had ik zoiets stoms in de bus. Tegenover me zat een jongen met een knaloranje shirt aan met daarop in hele grote witte letters ´NEDERLAND´. Dus ik zat daar een beetje naar te kijken. En dat had hij nogal door, dus ik naar zn shirt wijzen ´holanda, holanda´. En hij kijkt echt zo naar zn shirt met een niet begrijpend gezicht. Dus ik nog eens proberen. ´holanda, nederland, yo vivo en holanda, nederland´. Maar hij begreep er echt helemaal niks van, hahaha. Misschien weet hij helemaal niet wat er op zn t-shirt staat. Of mijn spaans is zo slecht. Zou ook nog kunnen. Heel onboeiend verhaal, maar het was wel grappig.
En vandaag Sinterklaas in Nederland. Dat mis ik wel heel erg. Vooral nu ik de hele dag alleen op mn kamertje zit. Ik heb wel het sinterklaas-cadeautje van oma ontvangen, kwam gisteren aan! :D We wilden misschien nog wat gaan doen met de Nederlandse kliek, maar niemand had zin om cadeautjes voor iedereen te gaan kopen enzo (ik ook niet). Maar toch wel jammer. Marion een nieuwe vrouw in mn klasje had wel spaanse gedichtjes gemaakt inclusief voor de lerares. En we proberen iedereen uit te leggen wat Sinterklaas is. Iedereen vind het maar een raar verhaal. Vooral als we uitleggen dat het eigenlijk voor kinderen bedoelt is, maar dat ook als je ouder bent je het enthousiast blijft vieren. En ook de zwarte pieten oftewel ´pedro negro´, begrijpen ze niet helemaal. :P
Maarja ik vier het volgend jaar wel weer. Veel plezier allemaal.
Dikke kus!
Oja trouwens, voor de china mensen en iedereen die het horen/weten wil, ik heb hier iemand ontmoet die een half jaar in Shijiazhuang heeft gewoond!!! Een Amerikaanse. Hoe bizar is dat?!!
06 December 2007 - 10:07
Luuc:
Leuk om te lezen veerle, wel balen dat Harry Potter niet is aangekomen :(
Veel plezier in Urugay, maar ik moet naar mijn les doei
Later verslag over 5 december ;) -
06 December 2007 - 18:21
Mariette Veraart:
Hoi Veerle,
oeps ineens mijn bericht weg, ik dacht kijk ondertussen even naar wat foto's en weg bericht, misschien komt het toch op de goede plaats terecht??
Dat je de sinterklaas sfeer mist kan ik geloven, vind het zelf ook altijd leuk. De sfeer op school, in de straten, in de winkelcentra is altijd leuk. Op school heb ik leuke foto's gemaakt van kleutertjes die vol geloof met open mond Sinterklaas en Piet aanstaren en later als het hun pietenpetje iets te boven gaat zitten ze met hun duimpje in de mond wat afwezig te staren. Dan denk je wat pikken ze van deze gebeurtenis op.
Nou Veerle wij volgen je reis en leven met je mee, jouw verhalen spreken goed tot ieders verbeelding, leuk om te volgen.
Zet hem op, geniet met volle teugen en af en toe pas op de plaats en heerlijk een middagje strand o.i.d. Kijk je uit naar mooie tropische vlinders, maak je er dan een foto van voor mij.
Veerle, lieve groet van Mariette -
07 December 2007 - 17:41
Korintje:
heee lieve veer,
wat supertoevallig dat ze daar heeft gewoont =S TE toevallig echt haha, wat vond ze ervan?.. huh :|
ik vind het wel een grappig verhaal hoor, van dat jongetje met 'nederland' :P
ik vind het zo verschrikkelijk leuk zulke verhalen over je te lezen he, veertje, en vooral die foto's ook. super. ik krijg meteen zin om ook te gaan ;)
heel veel plezier dit weekend met Caroline! en veel succes met het uitzoeken van je reis! ik hoor wel wat je allemaal nog meer van plan bent he :P
dikke zoen -
09 December 2007 - 12:25
Marieke:
Hee veer!!
Echt leuk om steeds je verhalen te lezen hoor! Wel spannend allemaal. Het is vast fijn om ook wat nederlandse mensen om je heen te hebben. En ja.. sinterklaas komt dus kennelijk alleen in Nederland ;)Nou heel veel plezier daar, ben benieuwd naar je verhalen als je echt gaat reizen!
Liefs, Marieke -
09 December 2007 - 13:16
Es:
heey veer!!
heb je net n mailtje gestuurd, maar toen had k dit nog niet gelezen. is echt zooo leuk om te lezen, lijkt net alsof je het soms zelf meemaakt ofzow..najah vaag:P maar trouwens van diegene die in dat stadje in china heeft gewoont, echt toevallig:P maar lijkt me dus echt niks..daar n HALFJAAR wonen! wooow.. maar volgens mij weet dat jongetje idd gwoon niet wat ie aanheeft, hahaha, zie het scenario al voor me:P jij je best doen om het uit te leggen in het spaans;) en hij je maar wazig aan blijven kijken..hihi:D mail maar heel snel weer lieve veerle! ben benieuwd hoe de nieuwe plek zal zijn..als er maar computers zijn:P
koessie