Palermo
Door: Veerle
Blijf op de hoogte en volg veerle
22 November 2007 | Argentinië, Buenos Aires
Pfff...Allemaal gedoe met de school. Ik zou dus de volgende dag naar een andere, grotere klas gaan. Maar toen was er change of plan. Het andere Nederlandse meisje Femke en ik zouden deze week een spoedcursus krijgen zodat we in een wat verder gevorderde klas konden. Dus toen kregen we vanaf dinsdag ineens 2 uur meer les (normaal heb ik 4 uur les, dus dat zou dan 6 uur les worden). Nou dat is echt dodelijk! Na 4 uur ben je al helemaal scheel van de informatie, dus daarna neem je het helemaal niet meer op. En dan zouden we volgende week in die betere klas komen, daarin zitten twee luidruchtige, italiaanse mensen, die al supergoed spaans kunnen. Dus ik zag daar ontzettend tegenop, plus het feit dat we dan deze hele week nog elke middag op school zouden zitten. Dus wij probeerden dat te veranderen, Femke en ik zitten wel een beetje op hetzelfde level, dus het leek ons fijn om met zn tweeen te blijven. Maar dat kon niet, dus wij beginnen aan die extra lessen. Blijkbaar waren we toch wat slechter dan ze dachten, want gister kwamen ze met het bericht dat we toch niet naar die andere klas gaan en toch met zn tweeen blijven. Ingewikkeld verhaal, maar het komt er op neer dat het goed is, en dat Femke en ik samen blijven! :D
Maar toen hadden we ineens tijd over :P Dus gistermiddag ben ik met 4 chicas naar de wijk Palermo geweest. Femke, haar 2 zusjes Amber en Willemijn en een Belgisch meisje Carolina. Dat is een beetje een ´buitenwijk´ en wat ruimer en luxer met heel veel parken. Het zag er toch wat anders uit dan ik verwacht had, want tussen de parken door stonden ook heel veel flats. We hebben daar lekker een uurtje in een park gelegen en daarna hebben we een ritje met zo´n ubertoeristische koets gemaakt, om Palermo te bekijken :P Maar dat was wel leuk en zo hebben we het parkendeel van Palermo gezien. Daarna zijn we wat meer het centrum van Palermo in gegaan (Buenos Aires is zo groot dat sommige wijken ook weer zn eigen centrum hebben). Daar zag je pas echt dat het een wat rijkere buurt is. Mooie huizen en chique winkels. Daar zijn we heerlijk chique uit eten geweest in een hele hippe tent voor maar 7 Euro!!! En toen met de bus terug naar huis om niet te laat thuis te zijn, want ik moest nog huiswerk maken :(
Thuis voel ik me al helemaal op mn plek, ik kom en ga wanneer ik wil, eet wat ik wil, waar ik wil. Dat voelt wel goed.
Teresa wilde eergisteravond voor Andreas en mij koken. Maar toen was Andreas em gepeerd. Later bleek waarom...we aten Mondongo, een typisch Argentijns gerecht. Het was een soort van ratatouille, met allerlei groente. Geen idee wat er allemaal in zat en ik wil het ook niet weten. Ook een soort vlees/vis, maar dat was heel gummie. Het was echt ontzettend vies. Teresa had gezegd dat als ik het niet lekker vond ze ook wel iets anders voor me wilde maken. Maar ze had zo haar best gedaan, de tafel ook heel mooi gedekt enzo. Dus ik heb mn hele bord leeg gegeten, ik voelde me weer even terug in China, bij die familie. Ik hoop niet dat ze denkt dat ik het heel erg lekker vond, straks gaat ze het vaker voor me maken :?
Maar hier alles goed dus. Tot nu toe vind ik Buenos Aires niet de mooie stad die ik verwachte. Veel oude huizen zijn erg vervallen en er is heel veel nieuwbouw en flats. Maar het voelt wel goed om hier gewoon rond te lopen alsof je hier hoort. Ff boodschappen doen enzo...oja dat is zo grappig hier stoppen die argentijnen hun winkelwagens vol en dan beslissen ze bij de kassa wat ze kopen en wat niet. Nouja zo grappig is het ook weer niet... Doordat die mensen staan te twijfelen of ze de yoghurt moeten achterlaten of de koekjes, duurt het allemaal superlang :? Maarja ieder zo zn gewoontes...
Gister heb ik een Guia T gekocht. Een boekje met busroutes en bustijden. Dus ik denk dat ik dit weekend of volgende week de stad maar eens ga verkennen.
Heel veel liefs
22 November 2007 - 19:39
Marijn:
wat heb je in het restourant gegeten?En ik mis je.:{ :{ :{ :{ :{ :{ -
22 November 2007 - 20:45
Luuc:
Hey Veerle,
Ik ben blij voor je dat dat gedoe met die school voorbij is. Nu heb je meer vrije tijd en dan kan je teminste ook nog Buenes Aires zien. Het begint hier per dag kouder te worden, terwijl het bij jou juist warmer wordt :).
Ook wat Marijn al zei, zijn wij benieuwd wat je nuo s'avonds eet op da vieze eten van Teresa. Waar lijkt Buenes Aires op? op havana?
En ga ja al wat voorruit met je Spaans? Kijken veel mensen je na? zoals in Cuba. Dat zijn veel vragen, je hoeft ze niet allemaal te beantwoorden.
Ik merk wel dat je weg ben. Geen oudere zus, die altijd tegen je zijkt :P die altijd tot 1 uur uitslaapt. Die de toostjes smeert! Nu moet ik dat doen!
Met mij gaat alles goed, op school maar ook buiten school, Marijn heeft nog wat last van zijn keel. En hetgaat niet zo goed met oma :( Ik ben benieuwd naar je volgende verhalen, zo weet ik wat er gebeurd en krijg ik ook een beeld van Argentinie, en je cursus Spaans
Ik ben benieuwd naar je volgende verhaal.
Dikke kus van je kleine broer
Luuc -
23 November 2007 - 16:01
Nouk:
Heej Lieve Veer!
Wat geweldig om je verhalen te lezen. Mn internet lag er even uit in Arnhem dus kan nu snel weer even bijlezen. Wat een avondturen allemaal al!!
Ik vind het zo onwijs dapper van je! Het voelt heel kaal. Wilde je laatst bellen en dan kom je toch bij het besef dat je heel heel heel verweg zit voor heel heel lang. Het is vast heerlijk weer daar of niet? Hier wordt het steeds kouder en komen mn winterteentjes weer opzetten :(
Vind het fijn om te horen dat je al een fijn thuisje hebt, das een stuk fijner thuiskomen dan! Blijven je huisgenootjes ook voor een langere tijd daar in dat huis?
En wat een grappig verhaal van die supermarkt! haha! Ik zie het al helemaal voor me. Zou je in nederland eens moeten proberen! Kan je je wel goed verstaanbaar maken? Of wordt er toch ook nog wel veel en makkelijk Engels gepraat? Wat spreek Teresa eigenlijk? :)
En zijn de huizen van binnen net zo vies als in china? of is het allemaal toch wel wat schoner? En hebben ze ook van die gymnastiekrekken zomaar op straat staan waar oude dames dan aan hangen zoals in China? :D
Ik zit weer helemaal in de Sinterklaas, volop surprises maken (en zelfs al 3 x mn schoen gezet!:)) Zal wel gek zijn dat je dat daar niet hebt!
Heb je eigenlijk rondom je lessen veel vrije tijd? En zo ja wat doe je dan? Klinkt misschien stom maar het lijkt me zo gek om die te besteden in t begin!
Lieve Veer, heel veel plezier en lekker genieten! Dikke Knuffel en veel liefs van Nouk
Ohja kan ik je ook mailen via je g-mail of open je je weblog meer?
Kus! -
23 November 2007 - 23:27
Mark:
hoihoi veerle!!
zat al een week te wachten op een berichtje in m'n mail dat je iets hier geschreven had, maar er is blijkbaar iets fout gegaan, want die berichtjes heb ik nooit gehad en je hebt al wel vet veel geschreven:) ben blij eindelijk van je te horen!! was heel benieuwd hoe het met je zou gaan, maar zo te lezen gaat't allemaal goed:)
hier gaat alles z'n gangetje, maar ben wel ontzettend toe aan een lange vakantie!
ik blijf je "volgen"!!!
kusj -
24 November 2007 - 10:45
Es:
hey lieve veer!
wat klinkt het allemaal leuk!! gelukkig maar, en echt super leuk dat je ook allemaal mensen hebt leren kennen, die ook gewoon nederlands kunnen, en waar je je verhalen en ervaringen mee kan delen:) en ook leuk dat alles toch nog is goedgekomen, met de reis, de lessen enz:) ben echt heel benieuwd naar je volgende verhaal:D naar je ontdekkingen van de stad;) hier verloopt alles eigenlijk vrij normaal, alleen mis ik je wel hoor! vooral nu het weer weekend is.. en het is trouwens ook zo, dat het lijkt alsof jij weer wat dichter bij bent, als je een mailtje neerzet:) maar veer, laat snel weer ies van je horen, ben echt benieuwd naar je nieuwe avondturen!:D
kusje van esther, uit het koude nederland.. -
25 November 2007 - 11:06
Korin:
Hee lieve veer,
Wat leuk, maar ook ontzettend GEK om dit allemaal te lezen :S het voelt wel goed om een beetje te weten wat er nou allemaal met jou gebeurt daar :P wat je allemaal uitspookt enzo. want eerst had ik echt geeeeen idee.
wat klinkt het allemaal heerlijk :) beetje stadjes bekijken enzo, echt geweldig. (behalve dat eten dan.. haha :)) gelukkig dat het ook verder goed is gekomen met Femke enzo (ik snapte het niet helemaal maar het was iig goed ving ik op ;))
ik kijk uit naar je nieuwe berichtje veertje!
kusjes van mij -
26 November 2007 - 19:09
Sjanne:
Heej lieve Veerle!!
vind t leuk om je verhalen te lezen!
ik wil je vanuit Langbroek & Amsterdam even heel veel liefs en een dikke knuffel sturen!!
dus bij deze =) *regenboogje*
Liefs, van mij!