Inspiratieloos
Door: Veerle
Blijf op de hoogte en volg veerle
27 Maart 2008 | Peru, Huanchaco
Na Huaraz met de nachtbus naar Trujillo gegaan. Daar wilde ik niet blijven, maar naar een klein vissersdorpje en surfstadje ineen, daar in de buurt. Dus een taxi genomen daar naartoe. De 2 hostels die ik in mn hoofd had, waren helaas vol. En de taxichauffeur probeerde mij ervan te overtuigen dat alles vol zat, dus dat hij me beter weer terug kon brengen naar Trujillo. Mocht ie willen. Dat hebben de taxichauffeurs hier allemaal, zij weten wel waar ze me het beste naartoe kunnen brengen en dan dringen ze ook heel erg aan. Heel irritant die taxichauffeurs met een eigen mening. Uiteindelijk hadden we (hij wilde me namelijk ook niet uit de taxi laten en dat ik gewoon ging lopen) een hostel/hotel gevonden met plek. Maar daar moest ik 50 sol, ongeveer 12,5 Euro, betalen voor echt een stinkhok. Echt veel te duur, dus ben ik daar weer weg gegaan en gelukkig was ik toen de taxichauffeur ook kwijt. Uiteindelijk een ontzettend mooi hotelletje gevonden aan een mooi pleintje. En een hele aardige jongen die op de één of andere manier telkens wist wat ik nodig had. Loop ik een beetje zoekend rond, komt hij net aanlopen en legt hij uit waar de wc´s en badkamers zijn. Heb ik het warm, komt hij net toevallig aan de deur of ik een ventilator op mn kamer wil. Heb ik honger, vertelt hij van een leuk zaakje op de hoek. Kom ik na het eten terug en weet niet zo goed meer wat ik moet doen, komt hij me vertellen dat ze ook een televisiekamer hebben boven. Geweldig! En voor het eerst sinds tijden weer een echte warme douche!
Maar ik zit dus wel weer alleen. Hier in Peru hebben ze niet zoveel van die hostels als in Argentinie en Chili. Waar je je kamer deelt met anderen. En met een huiskamer en keuken waar je leuke mensen ontmoet. Dat is wel jammer.
Huanchaco was niet echt zo´n vissersplaatsje en surfdorpje als ik dacht. Ik heb in ieder geval nog geen visser of surfer gezien. Verder ben ik nog naar een ruine hier in de buurt geweest, niet zo´n hele bijzondere ruine. Toen weer terug naar Trujillo, dit keer met de bus. Toen ik instapte was het nog redelijk rustig, maar onderweg kwamen er steeds meer mensen bij. Op een gegeven moment paste er echt geen mensen meer bij, maar het mannetje van de bus bleef er maar mensen bij proppen. Hoofden, armen, benen staken er op de raarste plaatsen uit. Het lastige was dat ik geen idee had waar ik eruit moest. Maar met mn grote backpack was het ook onmogelijk om eruit te komen. Op een gegeven moment riep het mannetje naar mij dat we weer op de terug weg waren en of ik er niet eens uit wilde, of dat ik van plan was de hele dag in de bus te blijven zitten. Ahum...euh jah ik stap hier wel uit. Toen maar weer een taxi genomen naar het busstation. Toen Trujillo nog bekeken, niet zo´n hele bijzondere stad.
Verder had ik een beetje last van krampen en alles wat daar bij hoort, wat ik vaker heb sinds ik Peru in ben gekomen. En ik begin echt een beetje reismoe te worden. Ik ben nu meer dan 4 maanden onderweg. En het kan me allemaal niet zoveel meer schelen. Ik denk meer aan thuis, dan aan wat er in de omgeving te zien is. Ik hoop dat het gewoon even een dipje is. En ik ga proberen er nog 2 leuke laatste maanden van te maken.
Liefs Veerle
28 Maart 2008 - 08:18
Cathrien:
Hoi Veerle!
Ik vind de foto van de ruine heel mooi. Wat een structuren! De mensen die het ooit gebouwd hebben zijn lekker bezig geweest.En daarna is de natuur er ook nog lekker mee bezig geweest. Maar ik kan me voorstellen dat als je krampen hebt en wat heimwee je er niet zo erg van kunt genieten...(je hebt er wel voor gezorgd dat ik er nu van kan genieten, bedankt daarvoor!)
Liefs, Cathrien -
28 Maart 2008 - 09:18
Nouk:
Heej lieve Veer!
Ik stuur je heel veel liefs vanuit Nederland! Wees maar blij dat je hier niet bent, koud, regen, bah ;) Hoop dat je krampen snel over gaan (misschien moet je wennen aan het eten, of verschilt dat niet heel erg van hiervoor?) Ik hoop dat je je draai weer kan vinden, ik denk aan je:) Nog twee maandjes genieten van je grote reis!
Heeeeel erg veel ontelbaar liefs van Nouk -
29 Maart 2008 - 11:47
Mariette:
Meisje misschien even luxe gaan doen, een hotel in een goede plaats, lekker eten en veel relaxen want je zit even heel vol.
Laat alles even van je afglijden en ga dan weer verder met je reis.
Je bovenkamer moet eerst weer op orde zijn om de dingen weer goed aan te kunnen pakken, dus denk eerst aan jezelf en zorg voor de nodige rust en energie!!!
Misschien moet je gewoon op zoek naar mooie vlinders en verder niets!!!
Gewoon gezellig gaan "vlinderen". Bewonder hun mooie gratieuze stijl van vliegen en bovenal de schitterende betoverende kleuren.
Lieve groet van Mariette en ik hoor wel hoe het vlinderen is afgelopen!!!
29 Maart 2008 - 19:39
Hermine:
Hoi Veerle,
Niemand ontkomt aan een dip, tijdens zo'n lange reis. Ik zie de foto van de ruine ik vind hem hartstikke mooi, zie je dat niet dan!!!! of heb je fotobewerking gedaan (haha)
Nog heel veel plezier en geniet ervan.
groetjes
Hermine -
30 Maart 2008 - 19:47
Caroline:
Hola Veerle,
Reisblues is volgens mij heel normaal, tijdens zo'n lange reis. Je hebt ook zoveel indrukken tijdens zo'n reis, niet alleen de cultuur en de natuur van het land waar je bent, maar ook de cultuur van de overige reisgenoten in de hostels. Logisch dus dat je er moe van wordt. Maar nu net een maand terug uit Argentinië kijk ik zelfs met een goed gevoel terug op de dagen dat ik "reismoe" was. Op die dagen heb ik soms gewoon niets gedaan en als ik er aan terugdenk weet ik dat ik ook toen genoot ook al miste ik daardoor volgens sommige mensen wel een heel mooi museum of iets anders wat in de top 5 van de LP staat.
Ik hoop dus dat je ook deze hindernis weer neemt. En dat je over een paar dagen lekker zit te genieten van waar je ook bent. En om nu niet je hele blog vol te schrijven heb ik de rest maar op de mail gezet.
Muy suerte y un grande besos,